torsdag 26 juli 2012

Olsmässan i Åseda!

Hardcore Superstar
Just nu (25-29 juli) pågår årets stora händelse i Uppvidinge Kommun: Olsmässan i Åseda. Den stora festen äger rum fredagen den 27 juli till lördagen den 28 juli i Åseda Folkets Park. På fredagen spelar bl.a. På G på stora scenen kl.23:00 och på lördagen är det stora dragplåstret Hardcore Superstar som spelar på stora scenen i parken kl.23:00. Läs Smålandspostens artikel om detta HÄR. 
Nytt för i år är bl.a. att det går bussar från Växjö och Vetlanda till Åseda, samt tåg från Virserum. Mer information om detta samt fullständigt program för Olsmässan kan man hitta HÄR.

100-årsjubiléum förra året
Olsmässan är en gammal folkfest med 101 år på nacken. Det som nu kallas för Olsmässan var från början en religiös katolsk högtid: Olofsdagen som firades den 29 juli till minne av Olof den helige, Norges skyddshelgon.
(Info hämtad HÄR)
Danny Saucedo bjöd på en rejäl show!
Han skrev t.o.m. om det på sin Facebook-sida:

"Åseda bjöd igår på en överraskande stor och laddad publik.
Måste erkänna att alla vi i crewet trodde på en seg spelning
i motvind men vi fick oss en knäpp på näsan.
Hade skitkul igår. Tack Småland♥"
Förr om åren var det tydligen långa bilköer in till Åseda när det var Olsmässa. Numera är det kanske inte lika många besökande, men förra året när det var 100-årsjubiléum så var det stora dragplåstret Danny Saucedo och den kvällen blev det tydligen publikrekord. Det återstår att se om Hardcore Superstar kan dra lika mycket/mer publik i år. ;)









Foton: Från livestage.se och privat

Smålandspostens artikel om Dannys spelning 2011 HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar