söndag 14 oktober 2012

”Elianitas Dröm – En Salt Historia”!

Lördagen den 13 oktober såg jag Teater Respekts dansföreställning ”Elianitas Dröm – En Salt Historia” i Black box i Araby Park Arena i Växjö. (Läs mer om vad Teater Respekt är i ett av mina tidigare inlägg här).
Denna dansteater är baserad på en kvinnas historia om sin flykt från de dåliga förhållandena i sitt hemland som hade berättats för regissören Sonja Gube. När hon återberättade den för Teater Respekts producent sa hon genast att ”Den måste vi bara göra!” Och det var väl bra det, för nu får man möjlighet att uppleva denna intressanta och bitvis hemska historia som ändå innehåller en del ljus. Att man dessutom fick uppleva historian på ett lite annorlunda sätt – som dansteater, var roligt och Sonja Gube har lyckats få fram meningen i historian på ett bra sätt genom bara dansen så man kan hänga med och även lägga in sina egna tolkningar i historian.
Detta var även mitt första besök i den rätt nybyggda Black boxen i Araby Park Arena. Jag blev imponerad och inspirerad av vad man skulle kunna göra i en sådan lokal där publiken kan få sitta runt omkring scenutrymmet.
Stolt
Dansarna i ”Elianitas Dröm” är ju ”bara” amatördansare, och vissa har inte tagit många danssteg alls tidigare i sitt liv. Men tack vare regissören/koreografen Sonja så har de olika ensemblemedlemmarna fått utnyttja sina styrkor och alla känns faktiskt som dansare och det känns trovärdigt. Vissa sticker ut i gänget som är riktigt duktiga på dans och även akrobatik. Två av dem (Jakob Lindahl & Daniel Hausenkamph) är faktiskt mina gamla danselever och jag blir riktigt stolt när jag får se hur mycket de har utvecklats och hur duktiga de har blivit. Det värmer ”en gammal danslärares hjärta”. ;)
Fler foton från föreställningen kan ni se lite längre ner.
SPELDATUM:
12/10 – 14/10 2012
Araby Park Arena
Även om man inte hann med att se föreställningen så kan man boka den till sitt företag eller till en skola exempelvis. Läs mer på Teater Respekts hemsida här.

BILJETTER:
Kan köpas på plats

I ensemblen: Sandra Tigerlind, William Tollstern, Jakob Lindahl, Robban Högström, Emma Enberg, Emil Engnell, Sebastian O. Månsson, Walfrid Lindsgård & Daniel Hausenkamph
Regi: Sonja Gube
Verksamhetschef & producent: Christina Gutiérrez Malmbom
Projektledare: Shemsi Sopaj
Dansinstudering & koreografiassistent: Daniel Hausenkamph
Musikalisk bearbetning: Walfrid Lindsgård
Kostym, smink & mask: Maria Dino Almqvist (handledare) & Anja Tapper
Scenografi: David Hultin


Intressant när publiken får sitta runt omkring scenytan.

Sandra Tigerlind i ett starkt ögonblick...

Dansteatern hade även inslag av sång...

Ensemblen tackar för sig.

Ensemblen ställde upp på en gruppbild.

Foton: Privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar